whisky schotland

Whisky uit Schotland. Een lekker drankje die erg bekend staat in veel verschillende landen. In Nederland is het ook al verspreid en steeds meer mensen bestellen het aan de bar en ook vaak in diverse restaurants. Als we kijken naar de laatste jaren zien we vooral dat in Engeland de Schotste whisky een populair drankje is. In Engeland wordt er veel gedronken en hierdoor is drank de laatste tijd duur geworden en zeker dan dranken zoals de Schotste whisky is erg omhoog gegaan met de prijs. Bij het drinken van Schotste whisky wordt vaak ook een Schots snoepje genomen die goed kan compenseren bij het drinken ervan. De Schotste whisky is oranje van kleur en veranderd met de jaren mee hoe langer je hem bewaard. Veel mensen hebben Schotste whisky van jaren oud en kunnen er lekker van genieten omdat dit hun smaak is en ook vaak bij de Schotste whisky past.

ONTSTAAN IN SCHOTLAND

In Schotland is er een duidelijk drankje die voor iedereen standaard is. Namelijk de welbekende Schotste whisky. Schotste whisky is ontstaan in Schotland zoals de naam al zegt en is bekend geworden om zijn aparte smaak. De Mensen in Engeland zijn van nature al wat losser en kunnen wat meer drank binnenkrijgen dan andere. Het zit in hun bloed en behoort tot hun eigen cultuur. In Engeland zien we vaak ook dat mensen eerder met elkaar gaan drinken dan de illegale leeftijd die daar toegestaan is. Omdat de cultuur er zo toe doet zijn er ook specialiteiten in dit gebied zo zie je dus ook dat de Schotste whisky op de markt is. Tegenwoordig zien we dat het wereldwijd geïmporteerd wordt.

KLEUR

De kleur van de Schotste whisky is echter verschillend. Bij het brouwen en vlak na zie je dat de drank licht oranje is en een hele lichte tint met zich meedraagt. Veel mensen zijn hier fan van omdat het glimt en een mooie uitstraling heeft. Hoe langer je deze drank bewaard hoe donkerder deze kan worden. Er is laatst een onderzoek gedaan die aangaf dat deze drank heel lang bewaard kan worden. Als je hem lang bewaard en dan praten we echt over jaren misschien wel tientallen jaren. Dan kan deze drank donker oranje worden, een beetje richting de bruine tint. Het is niet heel bruin omdat de kleurstof niet zo aangepast kan worden maar het kan redelijk goed in de buurt komen hiervan.

MANIEREN VAN DRINKEN

Je kan de whisky uit Schotland in een slok wegdrinken en hem dus als shot zien. Je kan hem ook langer wegdrinken en hem lekker op de tafel laten staan in een mooie pot. Veel zakelijke mensen hebben dit in bedrijven en omstreken. Om zo een stukje over te brengen dat je veel en gezellig van cultuur en traditie houdt. Het is eigenlijk geen traditie maar je ziet vaak dat in bedrijven dit gedaan wordt zeker door leidinggevenden en rijke bedrijven. In Amerika doen ook heel veel mensen dit. Een heel speciaal drankje dus dat erg bekend is.

Nog meer om te ontdekken

Aberdeen
Avontuur
ALLES WAT JE MOET WETEN OVER ABERDEEN

Aberdeen is een stad in Schotland, gelegen in het noordoosten van het land. Het is de derde grootste stad in Schotland en de 38e grootste