Vakantie Schotland

Vakantie Schotland

placeholder V akanties Schotland variëren van reizen die uitsluitend door het land van de Schotten voeren tot grote expedities die je meenemen op een gedenkwaardig avontuur door Schotland, Ierland en Engeland. Onze vakanties in Schotland omvatten self-guided, privéchauffeur en geleide busreizen en we hebben zelfs een Create Your Own Scotland Travel Package-optie. Voel de erfenis die Schotland met Ierland en Amerika verbindt. Hoor de oude Vikingen in de toespraak en ceremonies van de Schotten die in het wilde noorden leven. Ontdek het heroïsche verleden van Schotland en het oogverblindende heden met een van onze vakantiepakketten in Schotland. Onze toegewijde agenten zijn experts in Schotland als toeristische bestemming en kunnen u helpen met het bouwen van de ultieme reisroute van Schotland. Schotland is een deel in de VK waar je vele dingen kunt doen, van genieten tot lekker eten tot oude dingen bezoeken. Het is dus zeker een geschikte plaats om er voor een paar dagen heen te gaan, het is heel makkelijk te bereiken met de auto of vliegtuig.

Klimaat en weer

Klimaat en weer hebben een grote rol gespeeld in mijn besluit om eind vorig jaar Schotland te bezoeken, en het komt tot in de vroegste stadia van de meeste reisplannen. Er zijn veel grapjes over het weer in Schotland en misvattingen over de situatie in Groot-Brittannië (het regent bijvoorbeeld altijd), dus laten we de feiten rechtzetten. Schotland heeft een gematigd zeeklimaat, dat doorgaans als zeer wisselend maar zelden extreem weer wordt ervaren. Er is weinig reden om te pruilen als het miezert en mistig wordt als je wakker wordt; het kan tegen de late ochtend zonnig en winderig zijn. Schotland is een noordelijk land op een breedtegraad met Scandinavië, Rusland en Labrador en het midden van Canada, maar het is lang niet zo koud als deze vergelijkingen, omdat Schotland, net als de rest van het Verenigd Koninkrijk, profiteert van de Atlantische golfstroom die warmere winden met zich meebrengt vanuit het zuidwesten. Dit weersysteem moduleert ook de gemiddelde temperatuur in Schotland. Dit komt neer op koele zomers en natte winters. Regen valt vaak in dit deel van de wereld, maar stortbuien en langdurige periodes van regenachtige dagen zijn gelukkig niet de norm. Lage gemiddelde regenval en lange dagen met meer zon vallen samen tussen april en september, dus deze periode is een ideale plek om te beginnen bij het plannen van uw reis.

Hoog / laag / seizoenen

Of je rekening houdt met de seizoenen van het toerisme hangt grotendeels af van je budget en hoe goed je het hebt met de drukte van toeristen. Hoog toeristisch seizoen in Schotland vindt plaats van juni tot augustus, waarbij augustus de drukste maand is vanwege het ongelooflijke aantal festivals op dit moment (vooral in Edinburgh) en vakanties voor veel inwoners van het VK. Het is ook een ongelooflijk mooie tijd van het jaar.

Schouderseizoen

Schouderseizoen staat voor april, mei, september en oktober. In deze maanden neemt het grootste deel van de toeristische bestemmingen toe of neemt het af en het algehele gevoel is een beetje trager in het hele land. Bedrijfsuren kunnen onregelmatig zijn en moeten worden gecontroleerd.

Het laagseizoen

Het laagseizoen begint in oktober en loopt tot begin april. Het weer wordt natter, de dagen korter en de uren voor populaire bestemmingen zoals kastelen, distilleerderijen en parken veranderen.

Terug naar boven