Rondreis Schotland

Opzoek na een super indrukwekkende rondreis, Schotland is een prachtig land. Zowel voor liefhebbers van het ruige en de gevarieerde natuur van Schotland als voor de mensen die houden van mooie en bijzondere steden. De landschappen ook wel “Highlands” genoemd en zijn geweldig in hun ongereptheid.

EEN CULTUREEL AVONTUUR MET ACTIE!

Schotland plaatst zichzelf perfect uit voor een auto-vakantie. Je kan samen met de kinderen of zelfs alleen het zal een onvergetelijk ervaring zijn.Bezoek het mooie National Galleries maar ontdek ook het mooie kasteel van Edinburgh. Beklim Cairngorm Mountan in de mist en spot monsters bij Loch Ness. Het kan allemaal met een autorondreis in Schotland.

SCOTTISH NATIONAL GALLERY

Maak kennis met het werk van de bekende Europese en Schotse schilder. In de Scottish National Gallery vind je verzamelingen van schone kunsten vanaf het begin van de Renaissance tot het einde van de 19e eeuw. Het gebouw beschikt over 3 etages vol collecties. Ontdek de historie en geschiedenis van de Schotse schilderkunst, om te beginnen bij de laagste etage. Op deze verdiepingen heb je veel kamers die het werk tonen van de bekende Schotse kunstenaars Ramsay, McKay, Wilkie en Raeburn.

Op de eerstvolgende verdieping kan je genieten van het werk van onder andere Degas, Cezanne, Van Gogh en Monet. De hoogtepunten zijn ‘De maagd die het slapende kind aanbidt’ van Sandro Botticelli en Zelfportret van Rembrandt.

Je kan ook een app downloaden op je telefoon om de getoonde werk nog beter te kunnen waarderen. De gratis mobiele app heet Arthunter, deze valt te downloaden via Android en IOS-telefoons.

Op de bovenste verdieping vind je religieuze werken zoals De aanbidding van de Wijzen, van Bologna. In deze verdieping vindt de vroegste werken van de hele galerie, uit de 16e en 17e eeuw.

De Scottish National Gallery is geplaatst naast de Royal Scottish Academy en daarmee staat een verbinding via de Gardens Entrance onder beide gebouwen.

De Scottish National Gallery ligt ook nog eens aan de Mound, dit is de weg die Princess Street Gardens in tweeën split. En is op een loopafstand van het Princess Street. Het treinstation dat dichtbij is, is Edinburgh Haymarket. Stel je komt met de auto dan kan je gebruik maken van 3 betaalde parkeerterreinen in de buurt.

LOCH NESS

Loch Ness is een groot en diep meer in Schotland. Het Loch Ness is 37 km lang en het breedste deel is zo’n 1,6 km breed. De diepste deel van het meer is 226 m diep. Loch Ness ligt op een heuvelachtig terrein. Dit zorgt ervoor dat er vanaf deze heuvels steeds veen en turf doorlopen in het meer en maakt het water erg troebel.

Het Loch Ness ligt in het Great Glen. Great Glen is een dal dat is ontstaan omdat de breuklijn is vervormd tussen twee aardplaten. Het meer vormt zich samen met andere meren.

Loch Ness is qua oppervlakte, het een na grootste meer van Great Britain.

Dus twijfel niet langer, en neem een rondreis na Schotland toe!

Nog meer om te ontdekken

Aberdeen
Avontuur
ALLES WAT JE MOET WETEN OVER ABERDEEN

Aberdeen is een stad in Schotland, gelegen in het noordoosten van het land. Het is de derde grootste stad in Schotland en de 38e grootste