Over Schotland

Over Schotland

placeholder S chotland hoort bij de staat Verenigd Koninkrijk samen met de landen Noord-Ierland, Engeland en Wales. De taal die wordt gesproken in Schotland is Gaelisch. De hoofdstad is Edinburgh en Schotland heeft een aantal inwoners van 5,3 miljoen en dit is circa 9 procent van de bewoners van heel Verenigd Koninkrijk. De oppervlakte van Schotland is circa 49.000 kilometer. Schotlands koningin is Elizabeth II, die ook de koningin van Engeland is. Schotland heeft een parlement en In Edinburg staat het parlementsgebouw.

Schotland klimaat

Omdat Schotland een zeeklimaat heeft is er in de winter vaak sneeuw en voornamelijk op de bergtoppen. Als je op vakantie naar Schotland gaat moet je geen goed weer verwachten. Het weer in Schotland is zeer slecht, want het is meestal koud en het regent regelmatig. Bezienswaardigheden Schotland Hieronder een aantal prachtige bezienswaardigheden in Schotland:
1. Edinburgh
De hoofdstad, Edinburgh. Hier wonen gemiddeld 450.000 Schotten, maar toch blijft de stad Glasgow groter dan Edinburgh. Er zijn veel leuke bezienswaardigheden in Edinburgh, hiervan is Edinburgh Castle de bekendste.
2. Loch Ness
Dit is een erg diepe meer tussen Inverness en Fort Augustus. De reden van waarom deze meer zo bekend is, is dat de toeristen worden getrokken door een bekend verhaal volgens een mythe.
3. Eilean Donan Eilean Donan is een eiland van de Sint Donan. De Sint Donan bewoonde het kasteel op dit eiland met zijn volgelingen. Dit kasteel is makkelijk bereikbaar via een loopbrug.

Vakantie in Schotland

Schotland is een prachtig land om op vakantie te gaan. De natuur is er erg mooi maar het is ook leuk om de traditionele spellen te bekijken. Ook is het een aanrader om een uitgebreide rondreis door Schotland te maken met de auto, want de omgeving en natuur is prachtig om te zien. In Schotland moet je geen goed weer verwachten, maar buiten het feit dat het weer in Schotland slecht is, zou het erg zonde zijn om een vakantie naar Schotland te missen, want Schotland is erg bijzonder en er zijn veel leuke bezienswaardigheden, zoals een aantal leuke musea en nog veel meer. Ook is het mogelijk om in de avond te genieten van livemuziek. Schotland was in het verleden een rijk land, dus er zijn veel mooie steden en dorpen van vroeger. Ook zijn er nog een aantal kastelen die bezocht kunnen worden.

Gebergten en wateren

In Schotland heb je een aantal gebergten en meren. Ben Nevis is ongeveer 1400 meter hoog en dit is ook meteen de hoogste berg van Schotland en van heel Verenigd Koninkrijk. Voor de rest zijn er nog andere bergen en heuvels met een hoogte van minimaal 910 meter. Dit zijn een paar gebergten van Schotland:

Dit zijn de bekende meren van Schotland, deze worden ook wel ‘lochs’ genoemd:

Terug naar boven