INWONERS SCHOTLAND

Schotland telt ongeveer 5.300.000 inwoners, maar dit is sinds 1901 matig gestegen. Schotland is in Europa één van de landen met de dunste bevolking. De meeste mensen die in Schotland wonen (zo’n 80%), wonen in Dundee, Glasgow, Central Belt of Edinburgh (de hoofdstad van Schotland). De overige mensen van de bevolking (zo’n 20%) wonen in het noordoosten van Schotland. Dit gedeelte van het land is dus erg dunbevolkt.

De grootste steden van Schotland zijn:
– Dundee, met ongeveer 140.000 inwoners
– Glasgow, met ongeveer 600.000 inwoners
Aberdeen, met ongeveer 210.000 inwoners
– Edinburgh (hoofdstad van Schotland), met ongeveer 500.000 inwoners

SCHOTLAND

Schotland behoort tot het Verenigd Koninkrijk en de oppervlakte van Schotland is circa 49.000 kilometer. In de wintertijden sneeuwt het vaak in Schotland en vooral op de top van de bergen. De bevolking van Schotland is ongeveer 5.300.000. De taal die er wordt gesproken heet ‘Gaelic’, maar er wordt ook Schots en Engels gesproken. De munteenheid van Schotland is de Schotse pond.

SCHOTTEN

Schotten vinden de tradities erg belangrijk en hechten er een enorme waarde aan, zij weten dus ook veel van hun geschiedenis. Schotten hebben ook een goede band met hun eigen familie. In het algemeen zijn Schotten vaak behulpzaam, gastvrij en vriendelijk. Schotten hebben ook een aantal bijzondere feestdagen, dit zijn onder andere:

– Nieuwjaarsdag op 1 januari
– Bank Holiday op 2 januari
– Vastenavond in februari of maart
– Moederdag in maart
– Goede vrijdag in april
– Pasen in april
– May day in mei
– Summer Bank Holiday in augustus
– Kerst op 25 december
– Boxing day op 26 december.

SCHOTLAND GESCHIEDENIS

Er zijn weinig bronnen bewaard gebleven over de geschiedenis van Schotland. Wel zijn er objecten gevonden uit de ijzertijd, bronstijd en uit de steentijd. Schotland was vroeger een land met weinig steden en de meerderheid van de mensen die er leefden waren boeren. Later toen Victoria Koningin werd, veranderde een aantal dingen. De auto, de lamp en de stoommachine werden uitgevonden. De stoommachine was voor de boeren een enorme verandering. Stof werd sneller gemaakt, maar de boeren werden wel minder betaald. Engelse mensen werden nooit aardig gevonden door Schotse mensen, dit komt omdat er altijd oorlogen waren tussen Schotland en Engeland. De Schotten werden geholpen door de Fransen, dit kwam omdat zij ook een haat hadden tegenover de Engelsen.

GROOTSTE 10 STEDEN SCHOTLAND

Dit zijn Schotlands grootste steden:

1. Glasgow, dit is de grootste stad van Schotland en deze stad heeft een inwonersaantal van ongeveer 578.790.
2. Edinburgh, dit is de hoofdstad van Schotland. Deze stad is kleiner dan Glasgow, het inwonersaantal van Edinburgh is namelijk ongeveer 482.640.
3. Aberdeen, het inwonersaantal van deze stad is ongeveer 202.370.
4. Dundee, het inwonersaantal van deze stad is ongeveer 143.090.
5. Paisley, het inwonersaantal van deze stad is ongeveer 74.000.
6. East Kilbride, het inwonersaantal van deze stad is ongeveer 73.796.
7. Inverness, het inwonersaantal van deze stad is ongeveer 55.000.
8. Livingston, het inwonersaantal van deze stad is ongeveer 54.826.
9. Cumbernauld, het inwonersaantal van deze stad is ongeveer 50.000.
10. Hamilton, het inwonersaantal van deze stad is 49.000.

Nog meer om te ontdekken

Aberdeen
Avontuur
ALLES WAT JE MOET WETEN OVER ABERDEEN

Aberdeen is een stad in Schotland, gelegen in het noordoosten van het land. Het is de derde grootste stad in Schotland en de 38e grootste